Bakkerij Vaags

Autojacks

Jan ter Haar Consultancy

Cafe Schiller

Aannemersbedrijf G.F. van den Brink BV

Kapsalon Kerstje

Partycentrum 't Noorden

Goudsmid Atelier Elcerlyck

Groepskampeerterrein Nieuw Rengelink

SeasonShoes Voor warme voeten!

Haak en Hoek! Café Restaurant Speeltuin

Restaurant & Hotel Pension Bertram

Kozijnen & Deuren

Kunstwerk in de Notaristuin

A A A
Start - Nieuws - Kunstwerk in de Notaristuin
Goedemorgen


Kunstwerk in de Notaristuin Winterswijk Geplaatst 12 juni 2011

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten kunstenares Karin Colen opdracht te geven om het kunstwerk "Voor altijd en eeuwig" te realiseren in de Notaristuin.

Na een oproep in het vakblad voor kunstenaars 'BK informatie' zijn 95 portfolio's ingezonden. De Adviescommissie Beeldende Kunst heeft hieruit 3 kunstenaars geselecteerd, die een ontwerp hebben gemaakt. De Adviescommisie Beeldende Kunst was unaniem in haar keuze voor het ontwerp van het kunstwerk "Voor altijd en eeuwig" van de kunstenares Karin Colen. Karin Colen hanteerde de volgende uitgangspunten:
• De kunsttoepassing moet klasse hebben, het moet de tuin romantisch en chique maken
• Het moet de geschiedenis, het verhaal van de tuin voelbaar maken
• Het moet niet alleen interessant zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
• Het moet de plek beter maken
• Het moet de mensen vanuit de omliggende (winkel)straten naar de tuin ‘lokken'.
Het kunstwerk bestaat uit 2 delen. Een parelsnoer waar je op kunt zitten, springen en klimmen en verwaaide snippers van liefdesbrieven. Deze snippers zijn tot aan de winkelstraten verspreid en leiden mensen naar de tuin leiden om ze in een ‘romantische stemming' te brengen. De afstand van de parels met een diameter van 30 - 45 - 50 en 60 cm is ongeveer 30 cm. De afstand van de parels met een diameter van 100 en 120 cm zal minstens 150 cm zijn, conform de veiligheidsnormen. De lengte van de snoer is ongeveer 57 meter en de parels worden gemaakt van wit marmer. De snippers - zo'n 32 stuks - komen verspreidt rond de tuin te liggen. .Zij moeten de bezoekers mee de tuin in nemen. De snippers zijn van hetzelfde marmer als de parels gemaakt. De handschriften zijn gezandstraald en ingekleurd met zeer slijtvaste blauwe lak. De snippers variëren in grootte: van 60cm- 30 cm.

Kleine Steden Beleid
Het realiseren van een speel- en ontmoetingsplek in de Notaristuin is in 2010 op verzoek van het toenmalige college door de provincie toegevoegd als beoogd resultaat in deelprogramma 3 Toekomst voor de Jeugd van het Kleine Stedenbeleid 2008-2011. De herinrichting van de Notaristuin moet er niet alleen toe leiden dat deze weer schoon, heel, veilig en toegankelijker wordt. Het ontwerp heeft de sfeer van rust, romantiek en nostalgie. Om een speel- en ontmoetingsplek te realiseren met deze uitstraling is gekozen voor een speelobject in de vorm van een ruimtelijk kunstwerk of een samenspel van ruimtelijke kunstwerken.

Gerealiseerde kunstwerken
Er zijn de laatste jaren veel grote kunstwerken gerealiseerd in Winterswijk. Voorbeelden zijn het Mondriaankunstwerk bij de Tricot, het kunstwerk op de Bleekweide en de twee objecten en het monument voor het verloren kind op de algemene begraafplaats. Op 31 augustus wordt Footprint in time onthuld van de oud-Winterswijkse kunstenares Marcha van den Hurk. Dit werk komt te staan bij het uitzichtpunt bij de Steengroeve. Het nieuwe kunstwerk in de Notaristuin wordt nog dit jaar gerealiseerd. Bij de realisatie van al deze projecten worden bij voorkeur Winterswijkse bedrijven betrokken. Alle kunstwerken zijn grotendeels extern gefinancierd, met name door bijdragen van de provincie Gelderland.

 


Meer informatie | WINTERSWIJK

« terug
E&E - Second Hand - Tweede Hands kleding in AaltenDecoActionTerborg Rutting Parket Vloeren Restauratie Onderhoud Laminaat

Bakkerij Vaags in Aalten en WinterswijkArfgoodPraktijk voor Natuurgeneeskunde & Voetreflextherapie

         Klik op de logo's voor meer informatie.
Posters !

Nieuwe openingstijden!

Goed Glas Wijn Wijnimport

De Klokkenmaker Bredevoort

Goed glas wijn flessenpost

Voetreflextherapie & Natuurgeneeskunde

Farm & Countryfair

Jouw Woonplaats op een T-shirt

Kenger Meubelen

Deco Action

Online wenskaarten kopen

Rutting Parket